Varnost uporabe

Opozorila in omejitve pri uporabi izdelkov blagovne znamke OVALE:

Elektronske cigarete Ovale so namenjene le osebam starejšim od 18 let.

Elektronske cigarete Ovale niso namenjene otrokom, ženskam, ki so ali pa bi lahko bile noseče, doječim materam in nekadilcem

Elektronske cigarete Ovale niso namenjene kadilcem, ki iščejo pripomoček za odvajanje od kajenja.

Elektronske cigarete Ovale niso registrirani pripomoček za odvajanje od kajenja. Če iščete pripomoček za odvajanje od kajenja se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

Elektronske cigarete Ovale niso farmacevtski proizvodi, zdravila ali medicinski pripomočki in niso namenjeni kakršnemkoli zdravljenju.

Elektronska cigareta Ovale za svoje delovanje potrebuje nikotinsko ali brez nikotinsko polnilo oz.eTtekočino.

Nikotin povzroča odvisnost in je v visokih koncentracijah strupena snov.

Za odraslega človeka je lahko smrtno nevarna količina 40-60mg oz. 0,5-1,0mg/kg nikotina  ob enkratnem zaužitju. Pri otrocih je lahko usodna že veliko manjša količina. Vzdržujte proizvode vstran od dosega otrok!

Nikotin se hitro absorbira v telo tudi pri stiku s kožo. V primeru politja, čimprej splahniti kožo z vodo.

eTekočine oz polnila, (tako nikotinskega kot tudi breznikotinskega) nikakor NE zaužijte!

Elektronsko cigareto in eTekočino imejte vedno shranjeno na varnem, zaklenjenem mestu izven dosega otrok ali živali.

V primeru, da ste eTekočino po nesreči zaužili ali pa je prišlo v stik s kožo in se počutite slabo ali omotično, takoj poiščite zdravniško pomoč.

Elektronske cigarete z nikotinskimi eTekočinami ne uporabljajte: če ste noseči, če sumite, da bi lahko bili noseči ali če dojite, če imate katere od naštetih zdravstveni težav kot so; bolezni srca,diabetes, visok krvni pritisk, astma, bolezni ledvic in jeter, duševne motnje, če ste alergični na nikotin, če jemljete katerokoli zdravilo, ki lahko reagira z nikotinom, če uporabljate katere druge nikotinske proizvode kot so nikotinski obliži, nikotinske žvečilke ali kateri drug proizvod za odvajanje od kajenja, če imate kakršnekoli pomisleke glede uporabe tega izdelka. Če imate katero drugo zdravstveno težavo pri katerih ima lahko nikotin negativne posledice, se pred uporabo posvetujte z vašim osebnim zdravnikom.

Možni stranski učinki nikotina so: kašljanje, glavobol, suha usta, zamašen nos, afte, boleče grlo,anksioznost, depresija, slabo počutje, slabost, zgaga, bolečine v sklepih, driska, napihnjenost,alergije (izpuščaji, kratka sapa, težko dihanje, sopenje, stiskanje v prsih, otekanje obraza,jezika in ustnic), občutek žeje, kolcanje, vročina, nepravilen srčni utrip, pospešen srčni utrip,omotičnost, zaspanost.Če občutite katerega izmed zgoraj naštetih stranskih učinkov nikotina pri uporabi elektronske cigarete, takoj prenehajte z uporabo in se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom.

Če občutite katerikoli simptom zastrupitve z nikotinom; slabost, bruhanje, slinjenje, glavobol,slabo počutje, težko dihanje, potenje, pospešen srčni utrip, bolečine v želodcu,vrtoglavica,motnje sluha in epileptični napad, takoj prenehajte z uporabo elektronske cigarete in poiščite zdravniško pomoč.

 

Priporočljive mejne vrednosti uporabe:

Uporabnikom elektronske cigarete odsvetujemo porabo več kot 4ml eTekočine na dan.

Prav tako NE prekoračite dnevnega limita 60mg nikotina v 24 urah.

Za eTekočine z vsebnostjo nikotina 9 mg/ml – maksimalna dnevna poraba 6,8ml eTekočine. 

Za eTekočine z vsebnostjo nikotina 16 mg/ml - maksimalna dnevna poraba 4 ml eTekočine.

V tej kategoriji ni izdelkov.
payment methods
Copyright (c) 2001 - 2014 EgoVapo d.o.o. Vse pravice pridržane.