Pogosta Vprašanja

 

 

1. Kako se ta zadeva sploh kadi? A se dim potegne v usta in potem inhalira (kot naravna cigareta), ali se vleče z odprtim žrelom (kot šiša)?

Elektronska cigareta se" kadi" podobno kot tobačne cigarete. Pomembno je predvsem to, da ne "vlečemo" premočno, saj pri elektronski cigareti ni izgorevanja ter za optimalno uporabo "vlečemo" zelo šibko in delamo bolj dolge potege. Manj močno kot vlečemo, več pare dobimo. S tem se izognemo tudi prekomernemu zamakanju uparjalnika in "puščanju elektronske cigarete".
 

 

2. Ali se elektronska cigareta kadi kot normalen cigaret, recimo 5minut na uro ali dve oz. ali že en vdih naredi svoje (glede na količino npr.  9mg)?

Elektronsko cigareto lahko uporabljate na poljuben način. Njena velika prednost je, da lahko naredimo nekaj vdihov in jo potem enostavno pospravimo v žep, kar s tobačno ne moremo. 
 
Svetovane mejne vrednosti uporabe:

- Tekočine z vsebnostjo nikotina 9 mg/ml – maksimalna poraba 6,8 ml eTekočine na dan.
- Tekočine z vsebnostjo nikotina 16 mg/ml – maksimalna poraba 4 ml eTekočine na dan.
 
 

3. Niso mi jasne količine nikotina: Moji marlboro light imajo 0,5mg nikotina, v flaški ovale je 9mg, to je 0,5x18=9. Če bi gledali krvno sliko, kaj to pomeni? S čim imaš več nikotina v krvi?

Specifikacija nikotina v tobačnih cigaretih ni primerljiva s specifikacijo nikotina v tekočinah za elektronske cigarete. Nikotin, ki je prisoten v pari elektronske cigarete, se absorbira veliko počasneje od nikotina, ki je prisoten v tobačnem dimu. Prilagam še rezultate študije, ki je bila opravljena v neodvisnih Arista Laboratories z našimi elektronskimi elektronskimi cigaretami in tekočinami (v ang. jeziku). ŠTUDIJA ARISTA LABS OVALE 
 
 

4. Kateri okus je tisti, ki najbolj spominja na navadne cigarete?

Našim strankam so na voljo 4 tobačni okusi, ki se med seboj zelo razlikujejo. Avana - tobačni okus po svežem tobaku, podobno kot pri pipi oz. svežih cigarah. Black - najbolj nevtralen okus, podoben aromi tobaka, ki se nahaja v tobačnih cigaretah. Black Dry - podoben Black, vendar z dodano konico mete. Black Riserva - Najbolj plemenit okus, ki z ročno dodanimi molekulami v procesu proizvodnje, pričara posebno "prasketanje", ki je prisotno v najboljših starih havankah.
 
 
 
    5. Kakšen bi bil moj interval menjavanja uparjalnika in koliko časa bi mi zdržala flaška 20ml, če sedaj pokadim 1 škatlico cigaret dnevno?
 
20ml tekočina je primerljiva po porabi, s cca. 12-13 škatlam tobačnih cigaret. Torej ob vaši porabi, bi zadeva trajala 12-13 dni. 
 
 

    6 . Kar se tiče pa modelov se ne morem odločiti med elips-c in eCom. Kateri bi bil boljša izbira? V čem je glavna razlika razen nastavljanja napetosti in moči pri eCom?
 
Elips-C in eCom sta dva povsem različna koncepta elektronske cigarete. Oba sodita v sam vrh ponudbe elektronskih cigaret. eCom je namenjen nekoliko bolj izkušenim uporabnikom in nudi veliko možnosti za nastavitve jakosti, proizvede veliko pare, vendar je to dokaj velika elektronska cigareta. Elips-C je enostavnejši za uporabo, lažji, veliko bolj nevpadljiv, estetski in izjemno prijazen do uporabnika. Proizvede manj pare v primerjavi z eCom, vendar vseeno dovolj, da je več kot odlična izbira za povprečnega kadilca. Nekateri uporabniki so mnenja, da se aroma, veliko bolj izrazi z elipsom. Tako da, vam kot začetniku, vsekakor svetujemo model elips-c, ki je tudi naš daleč najbolj prodajan model. Je pa to majhna elektronska cigaret z razmeroma šibko baterijo 360mAh (eCom 650 mAh). Vsekakor Vam svetujemo smart kit, saj je cenovno ugodnejši in kaj hitro boste pri elipsu prišli do ugotovitve, da potrebujete 2 enoti.
 

    7 . Zanima me sestava vaših tekočin za elektronske cigarete. Mi lahko okvirno navedete kaj vsebujejo?

Tekočine za elektronske cigarete Ovale so na vodni osnovi, kateri je zaradi viskoznosti in uparjanja pri nizki temperaturi dodan propilenglikol ter rastlinski glicerol v razmerju cca. PG60/VG40. Poleg navedenga seveda tekočine vsbujejo tudi skrbno izbrane naravne arome.

Tekočine z vsebnostjo 1,6 mg nikotina:
- rastlinski glicerol 35%
- nikotin 1,6%
- propilen glikol glikol 58%
- naravne arome 1%
- voda 4,4%

Tekočine z vsebnostjo 0,9 mg nikotina:
- rastlinski glicerol 35%
- nikotin 0,9 %
- propilen glikol 58%
- aroma 2%
- voda 4,1 %

Tekočine bez nikotina:
- rastlinski glicerol 35%
- propilen glikol 58%
- aroma 2%
- voda 5%

Razmerja se lahko malenkostno razlikujejo glede na izbrano aromo. Ovale tekočine vsebujejo zgolj sestavine farmacevtske čistostosti. Vse setavine so v celoti proizvedene v Italiji, v certificiranem farmacevtskem podjetu.

 

 

 

VARNOST UPORABE

Opozorila in omejitve pri uporabi izdelkov blagovne znamke OVALE:

Elektronske cigarete Ovale so namenjene le osebam starejšim od 18 let.

Elektronske cigarete Ovale niso namenjene otrokom, ženskam, ki so ali pa bi lahko bile noseče, doječim materam in nekadilcem

Elektronske cigarete Ovale niso namenjene kadilcem, ki iščejo pripomoček za odvajanje od kajenja.

Elektronske cigarete Ovale niso registrirani pripomoček za odvajanje od kajenja. Če iščete pripomoček za odvajanje od kajenja se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

Elektronske cigarete Ovale niso farmacevtski proizvodi, zdravila ali medicinski pripomočki in niso namenjeni kakršnemkoli zdravljenju.

Elektronska cigareta Ovale za svoje delovanje potrebuje nikotinsko ali brez nikotinsko polnilo oz.eTtekočino.

Nikotin povzroča odvisnost in je v visokih koncentracijah strupena snov.

Za odraslega človeka je lahko smrtno nevarna količina 40-60mg oz. 0,5-1,0mg/kg nikotina  ob enkratnem zaužitju. Pri otrocih je lahko usodna že veliko manjša količina. Vzdržujte proizvode vstran od dosega otrok!

Nikotin se hitro absorbira v telo tudi pri stiku s kožo. V primeru politja, čimprej splahniti kožo z vodo.

eTekočine oz polnila, (tako nikotinskega kot tudi breznikotinskega) nikakor NE zaužijte!

Elektronsko cigareto in eTekočino imejte vedno shranjeno na varnem, zaklenjenem mestu izven dosega otrok ali živali.

V primeru, da ste eTekočino po nesreči zaužili ali pa je prišlo v stik s kožo in se počutite slabo ali omotično, takoj poiščite zdravniško pomoč.

Elektronske cigarete z nikotinskimi eTekočinami ne uporabljajte: če ste noseči, če sumite, da bi lahko bili noseči ali če dojite, če imate katere od naštetih zdravstveni težav kot so; bolezni srca,diabetes, visok krvni pritisk, astma, bolezni ledvic in jeter, duševne motnje, če ste alergični na nikotin, če jemljete katerokoli zdravilo, ki lahko reagira z nikotinom, če uporabljate katere druge nikotinske proizvode kot so nikotinski obliži, nikotinske žvečilke ali kateri drug proizvod za odvajanje od kajenja, če imate kakršnekoli pomisleke glede uporabe tega izdelka. Če imate katero drugo zdravstveno težavo pri katerih ima lahko nikotin negativne posledice, se pred uporabo posvetujte z vašim osebnim zdravnikom.

Možni stranski učinki nikotina so: kašljanje, glavobol, suha usta, zamašen nos, afte, boleče grlo,anksioznost, depresija, slabo počutje, slabost, zgaga, bolečine v sklepih, driska, napihnjenost,alergije (izpuščaji, kratka sapa, težko dihanje, sopenje, stiskanje v prsih, otekanje obraza,jezika in ustnic), občutek žeje, kolcanje, vročina, nepravilen srčni utrip, pospešen srčni utrip,omotičnost, zaspanost.Če občutite katerega izmed zgoraj naštetih stranskih učinkov nikotina pri uporabi elektronske cigarete, takoj prenehajte z uporabo in se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom.

Če občutite katerikoli simptom zastrupitve z nikotinom; slabost, bruhanje, slinjenje, glavobol,slabo počutje, težko dihanje, potenje, pospešen srčni utrip, bolečine v želodcu,vrtoglavica,motnje sluha in epileptični napad, takoj prenehajte z uporabo elektronske cigarete in poiščite zdravniško pomoč.

 

Priporočljive mejne vrednosti uporabe:

Uporabnikom elektronske cigarete odsvetujemo porabo več kot 4ml eTekočine na dan.

Prav tako NE prekoračite dnevnega limita 60mg nikotina v 24 urah.

Za eTekočine z vsebnostjo nikotina 9 mg/ml – maksimalna dnevna poraba 6,8ml eTekočine. 

Za eTekočine z vsebnostjo nikotina 16 mg/ml - maksimalna dnevna poraba 4 ml eTekočine.

 

 

V tej kategoriji ni izdelkov.
payment methods
Copyright (c) 2001 - 2014 EgoVapo d.o.o. Vse pravice pridržane.